Botox ® / Azzalure®

Om de mimische rimpels, zoals b.v. fronsrimpels en kraaienpootjes aan te pakken kan Botuline Toxine (actieve stof in Botox ® / Azzalure®) worden toegepast. De meest bekende merknamen hiervan zijn Botox ® / Azzalure®.

 

Botox ® / Azzalure® is een verdunde, gezuiverde vorm van Botuline Toxine, een populair middel en een succesvol wapen in de strijd tegen rimpels en ongewenste asymmetrie in het gezicht. Inspuiting van een kleine hoeveelheid Botuline Toxine in een spier leidt er toe dat deze spier zich ontspant. Als het ware verlamt het middel de kleine spieren die deze rimpels veroorzaken en blijft gedurende drie tot vier maanden werkzaam.

 

Na en behandeling met een Botox ® / Azzalure® injectable ontspant de huid ook en krijgt u een zachter uiterlijk door een duidelijke afname van rimpels. Het middel wordt met een fijn naaldje ingespoten. Naarmate het vaker wordt toegepast blijft het effect langer aanhouden, vooral omdat de spiertjes (die natuurlijk al die tijd niet gebruikt worden) steeds slapper en dunner worden. Ook zonder Botuline Toxine hebben deze ‘ongetrainde’ spieren dan moeite om rimpels in de huid te trekken.  

 

 

Waarvoor wordt Botox ® / Azzalure® gebruikt?

 

  • Voorhoofdrimpels                  horizontale rimpels op het voorhoofd
  • Fronsrimpels                          verticale rimpels tussen de wenkbrauwen
  • Kraaienpootjes                       rimpels aan de weerzijden van de ogen
  • Oksels                                    overmatige transpiratie